Οι 14 συνήθειες κάθε επιτυχημένου επαγγελματία – Τι κάνουν τα πρώτα 10 λεπτά στη δουλειά


Ο Ilya Pozin είναι ο ιδρυτής της εταιρίας Open Me and Ciplex. Είναι αρθρογράφος στο Inc, Forbes & LinkedIn, φανατικός ‘γκατζετάκιας’, επενδυτής, μέντορας, σύζυγος και πατέρας.

Αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εκφραζονται στον χώρο εργασίας και πόσο αρνητικά μπορεί να επηρεαστεί η σταδιοδρομία τους.Διαβάστε τι υποστηρίζει παρακάτω.

“Όλοι θέλουμε να είμαστε πετυχημένοι, ωστόσο ο τρόπος που εκφραζόμαστε ίσως μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Αναλογιστείτε πόσες ‘αρνητικές φράσεις’ ίσως χρησιμοποιείτε. Διαβάστε 7 από αυτές.

1. “Αυτό δεν εμπίπτει στα καθήκοντά μου”.

Όταν ξεκινήσατε να εργάζεστε γνωρίζατε σε μεγάλο βαθμό τις ευθύνες και τον ρόλο που κληθήκατε να αναλάβετε. Με την πάροδο του χρόνου όμως επήλθαν κάποιες αλλαγές, κάποιες από τις οποίες ίσως ήταν επιθυμητές, κάποιες άλλες ίσως όχι. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε την παραπάνω “άστοχη” διατύπωση -που συντελεί στο να δείχνετε απρόθυμοι ή νωθροί- συναντηθείτε με τον εργοδότη και επαναπροσδιορίστε τις απαιτήσεις που έχει από σας.

2. “Αυτό δεν μπορεί να γίνει”.

Η παραίτηση είναι για τους ηττοπαθείς. Αναζητήστε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανταποκριθείτε και να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Αν αντί να παραιτείστε, βρείτε προτάσεις για να πετύχετε εκείνο που περιμένουν από σας, θα σας αντιμετωπίζουν ως πολύτιμο μέλος της ομάδας.

3. “Δεν είναι δικό μου λάθος”.

Το να μεταθέτετε τις ευθύνες στους άλλους, σας κάνει ανεπιθύμητους. Αναλάβετε την ευθύνη για το λάθος σας, αυτό δείχνει χαρακτήρα που μαθαίνει από τα δύσκολα -και από τα λάθη του.

4. “Αυτό χρειάζεται μόνο ένα λεπτό”.

Μην υπερβάλλετε στις υποσχέσεις και τις ικανότητές σας. Με αυτή τη διατύπωση, υποτιμάτε επίσης τη δική σας προσπάθεια. Αν αυτό που θα κάνετε, μπορεί να γίνει όντως τόσο γρήγορα, μάλλον οφείλεται στη δική σας εμπειρία και δεξιότητα. Άρα μην υποτιμάτε την αξία σας.

5. “Δεν χρειάζομαι βοήθεια”.

Όσο κι αν έχετε στο μυαλό σας τον μοναχικό τύπο, ο οποίος τα καταφέρνει όλα μόνος του…η ομαδική δουλειά, η συνεργασία είναι απαραίτητη. Εξάλλου το να συνεργάζεται κάποιος με τους άλλους είναι δείγμα καλού ηγέτη. Οι πιθανότητες της προαγωγής απομακρύνονται όταν παλεύετε μόνοι σας.

6. “Δεν είναι δίκαιο”.

Η ζωή είναι άδικη και συχνά το ίδιο συμβαίνει και στη δουλειά σας. Αντί να παραπονιέστε, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών.

7. “Πάντα μ’ αυτόν τον τρόπο γινόταν”. Το να προσαρμόζεστε σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσετε σε μια οικονομική πραγματικότητα που πιθανότατα την επόμενη στιγμή να ανατραπεί. Εθελοτυφλώντας ή ελπίζοντας απλώς ότι τα πράγματα θα ξαναγίνουν φυσιολογικά δεν θα βοηθήσει. Πρωτοτυπήστε και βρείτε νέες λύσεις-προτάσεις ώστε να γίνεται εσείς ο ‘ηγέτης’ “.

Πηγή :linkedin

Μετάφραση για το ThessalonikiArtsAndCulture: Λία Μαλλίδου

Thessaloniki Arts and Culture,http://www.thessalonikiartsandculture.gr/

Share.