4 αξιοσημείωτες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από Milennials για Millennials που πρέπει να γνωρίσεις  


 H επιχειρηματικότητα και οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν “χάπι” στην οικονομική κρίση

Γράφει ο Antonis Spyridakis | Founder & Digital Marketing Manager του Millennial Makers

Τι και αν υπάρχει κρίση στη χώρα μας. Υπάρχουν εκεί έξω Millennials που βλέπουν τα πράγματα από μια άλλη οπτική πλευρά. Νέοι που θέλουν να δημιουργήσουν αξία από το μηδέννα επιχειρήσουννα καινοτομήσουν και να κάνουν τα επόμενα big things. Πώς; Mέσω διάφορων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που μπορούν να βοηθήσουν κάθε Millennial να πετύχει τους παραπάνω στόχους!

Source: unsplash.com

Στην Ελλάδα της κρίσης φιλόδοξοι νέοι πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν επιχειρηματικές κοινότητες με σκοπό να συνδέσουν το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας, να μεταδώσουν το επιχειρηματικό πνεύμα στα αμφιθέατρα και στα σχολεία, να βοηθήσουν τους νέους να επιχειρήσουν μέσω διάφορων επιχειρηματικών διαγωνισμών και να «φωτίσουν» τα όνειρα μέσω ενός κύκλου συνεντεύξεων με Έλληνες και μη επιτυχημένους Millennial Makers που επιχείρησαν και πέτυχαν ή απέτυχαν μιας και η αποτυχία αποτελεί μάθημα για όλους μας. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι πρωτοβουλίες;

1. Youth Entrepreneurship Club

Το Youth Entrepreneurship Club είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός και έχει έδρα τα όμορφα Χανιά της Κρήτης. Σκοπός του Youth Entrepreneuship Club είναι να: προωθήσει τη νεανική επιχειρηματικότητα, να συνδέσει το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας και να κάνει τους νέους να παράξουν αξία από το μηδέν. Η συγκεκριμένη κοινότητα δημιουργήθηκε από το Θάνο Παράσχο έναν νέο που δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί καθημερινά επιχειρώντας με καινοτόμες ιδέες όπως αυτή του supermarketnow.

Το Youth Entrepreneurship Club βάζει τα θεμέλια στο οικοσύστημα της Κρήτης καθώς είναι πρεβευτής του Startup Europe Week στην Κρήτη του μεγαλύτερου συνεδρίου επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

«Πιστεύουμε, ότι εάν εμπνεύσουμε τους νέους να ακολουθήσουν τα όνειρατους και να κυνηγήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν, τότε θα απελευθέρωναν ικανότητες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν και τις μεγαλύτερες προκλήσεις.” -Youth Entrepreneurship cLub Team-

Που μπορείτε να τους βρείτε;

2. Mindspace

Το MindSpace είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που αποτελείται από φοιτητές και αποφόιτους με κύριο σκοπό την πρόωθηση της επιχειρηματικότητας. Το MindSpace δίνει τη δυνατότητα στους νέους να δημιουργήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο χώρο του πανεπιστήμιου.

Η κοινότητα του Mindspace διοργανώνει πολλά αξιοσημειώτα events όπως αυτό του How to Start a StartupTo Fuckup Nights Athens στο οποίο παρουσιάζονται ιστορίες αποτυχίας από επιχειρηματίες που απέτυχαν. Πέρα από αυτά διοργανώνονται και workshops που στόχο έχουν την ανάπτυξη όλων των απαραιτήτων soft & technical skills που απαιτούνται για την αγορά εργασίας. H συγκεκριμένη πρωτοβουλία δημιουργήθηκε από μια μεγάλη παρέα νέων που τρέφουν αγάπη για την νεανική επιχειρηματικότητα.

Το Mindspace σε “προκαλέι” να γίνεις εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο!

Που μπορείτε να τους βρείτε;

3. Think Biz

Το Think Biz είναι ο πρώτος φοιτητικός σύλλογος επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με έδρα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σκοπός του Think Biz είναι να διαδώσει την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο και στους νέους του σήμερα. Ο σύλλογος του Think Biz υλοποιεί πρωτότυπες δράσεις που εστιάζουν στην απόκτηση νέων γνώσεων και ικανοτήτων, απαραιτήτων για επίδοξους startuppers.

Η συγκεκριμένη κοινότητα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες Millennials να «χτίσουν» το βιογραφικό τους, να κερδίσουν εμπειρίες και να τεστάρουν τις δυνατότητες τους σε πραγματικές συνθήκες. Αξιοσημείωτα events, hackathons διοργανώνονται από την ομάδα του Think Biz.

Ήξερες ότι το Cruise Inn , ο πρωτότυπος επιχειρηματικός διαγωνισμός για νέους συν-διοργανώνεται από την ομάδα του Think Biz; Το Cruise Inn δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο σε 3 μέρες. Τι λες θα ξεκινήσεις το ταξίδι σου στον κόσμο της επιχειρηματικότητας στην κρουαζίερα των ευκαιριών;

H επιχειρηματικότητα δεν χρειάζεται να είναι μοναχική!

Που μπορείτε να τους βρείτε;

4. Millennial Makers

To Millennial Makers είναι μια πρωτοβουλία πρωτότυπων συνεντεύξεων με Έλληνες & μη επιτυχημένους Millennials που ξέφυγαν από την αδράνεια της σημερινής εποχής:

 • Είτε ξεκινώντας το δικό τους ταξίδι στον κόσμο της επιχειρηματικότητας ιδρύοντας τη δική τους εταιρεία
 • Είτε δημιουργώντας καινοτόμες εφαρμογές ή κατασκευές που επιλύουν μικρά καθημερινά προβλήματα.
 • Ή ξεχωρίζοντας στην αγορά εργασίας με τις ικανότητες και τα προσόντα τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στόχο έχει να εμπνεύσει τους νέους του σήμερα και να “φωτίσει” τα όνειρα τους μέσω των συνεντεύξεων και μέσα από παρακινητικό περιεχόμενο όπως άρθρα κ.τ.λ. Κάθε συνεντευξιαζόμενος μέσω της ιστορίας επιτυχίας ή αποτυχίας του μπορεί να βοηθήσει κάθε νέο να κυνηγήσει τα δικά του όνειρα και να τα πραγματοποιήσει στο τέλος. Το Millennial Makers θέλει να συνεισφέρει στη δραστηριοποίηση των νέων και στην υλοποίηση των στόχων τους.

Πίσω από την ¨σκηνή¨του Millennial Makers βρίσκονται οι:

 • Αντώνης Σπυριδάκης (Founder & Digital Marketing Manager)
 • Δημήτρης Καμτσικούδης (Digital Marketing Manager)
 • Μαρία Πισκιούλη (Translator)
 • Βιβή Τριανταφύλλου (Copywriter)
 • Εβίτα Χατζησταύρου (Mentor & Motivator)

Οι Millennial Makers ¨φωτίζουν τα δικά σου όνειρα

Που μπορείτε να τους βρείτε;

 • Στο Facebook
 • Στο Twitter
 • Και σύντομα στο επίσημο website τους!

Η επιχειρηματικότητα και οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν “χάπι” στην οικονομική κρίση

 • Go to the profile of Millennial Makers

  Millennial Makers

  Millennial #Makers is a #digital space with remarkable inspirational stories from #achievers (Makers) around the world.

 • Millennial Makers

  Millennial Makers

  Millennial Makers is a digital space with remarkable stories from achievers (Makers) around the world.

 • Responses
  Share.